Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pożywne. W sam raz na bezmięsny piątkowy obiad.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Dno żaroodpornej formy wysmarować masłem i wysypać posiekanym czosnkiem. Plasterki ziemniaków układać warstwami w formie, posypując serem i gałką muszkatołową.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Śmietanę zagotować, mocno przyprawić solą i pieprzem. Następnie wylać na ziemniaki. Masło pokroić na małe kawałki i porozkładać je na ziemniakach.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut. Smacznego :)