Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 249

Przepis mojego autorstwa. Coś dla wielbicieli dań z ziemniaków i kapusty.

Składniki

  • ziemniaki ok. 1,5 kg
  • kapusta kiszona 0,5 kg
  • łopatka mielona 0,3 kg
  • ser mozzarella
  • pieczarki (opcjonalnie)
  • olej słonecznikowy
  • przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, inne ulubione)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić.

  2. Kapustę udusić na patelni z odrobiną oleju.

  3. Mięso podsmażyć na patelni z przyprawami.

  4. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć.

  5. Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków.

  6. Ziemniaki posypać starą mozzarellą.

  7. Następnie na ziemniakach położyć kapustę, mięso i pieczarki .

  8. Przykryć warstwą ziemniaków i posypać mozzarellą.

  9. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i wstawić zapiekankę na ok. 20 min.
    Po upieczeniu nałożyć na talerze. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń