Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Farsz: Na dużej patelni (najlepiej Wok) rozgrzać tłuszcz, dodać pokrajane w grube talarki pieczarki i podpiec kilka minut by puściły soki, dodać cebule pokrojoną w półksiężyce, kostke rosołową (lub jak ktoś woli Vegete) oraz wlać sos sojowy. Dusić w sosie własnym około 20 minut (aż cały sos wyparuje). Dodać posiekany czosnek, pieprz i ziółka do smaku (po wyłączeniu gazu). Wymieszać i zostawić by się przegryzło na kilka minut. Natłuścić blachę piekarnika, rozłożyć bułki lub kanapki, nałożyć plaster sera, farsz, posypać startym serem, położyć na to plaster salami i kawałek sera pleśniowego. Posypać według uznania ulubionym zielskiem i wsadzić do piekarnika na 10-15minut. Smacznego