Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanki z mięsem i serem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 100
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 100
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż 15 minut na oleju. Usmaż pieczarki. Przełóż mięso i pieczarki do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Bagietkę pokrój w plastry, skrop oliwą, posyp tymiankiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż.
Bagietki układaj na mięsie. Posyp startym na tarce serem i podsmażoną cebulą. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Gotową zapiekankę dekoruj posiekaną natką pietruszki.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień