Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanki z warzywami

Zapiekanki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 644

Dodano:

Odsłon: 383

Te zapiekanki z warzywnym farszem z dodatkiem parówek są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Idealnie sprawdzą się jako szybki obiad albo sycąca kolacja. Można podać je z keczupem lub sosem czosnkowym.

Składniki

  • Bułki sztangielki (małe bagietki) - 2 sztuki
  • Parówki - 2 sztuki
  • Ser żółty - 4 plasterki
  • Cukinia - 1 mała sztuka lub 1/2 średniej
  • Pomidor - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Keczup - 3 łyżki
  • Olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

  2. Parówki pokroić w plasterki , podsmażyć razem z cebulką.

  3. Dodać pokrojone w kostkę cukinię i pomidora, a następnie keczup i tymianek. Dusić aż cukinia będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.

  4. Bułki przekroić na pół, nałożyć farsz, posypać natką. Na wierzch położyć ser żółty.

  5. Zapiec w piekarniku do roztopienia sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń