Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany bakłażan z pesto, pomidorkami i mozzarellą czyli właściwie pizza na spodzie z bakłażana
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5363
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2476
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5363
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2476
Składniki
Bakłażany przekroić na pół, ponacinać w kratkę, natrzeć obficie oliwą, posolić i posypać ziołami. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż się zarumienią ( ok 20 minut).
Wyjąć z piekarnika, ułożyć na każdej połówce kilka przekrojonych na pół pomidorków, kilka kuleczek mozzarelli i rozprowadzić po pół łyżeczki pesto. Wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 15 minut. Przed podaniem posypać świeżymi ziołami.