Do góry

Desery Przepis na:

Zasmażana kapusta

Zasmażana kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Zasmażana kapusta"

Składniki

  • Pół główki kapusty
  • 2 marchewki
  • cebulka dymka
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • kostka warzywna
  • sól
  • pieprz
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • łyżka posiekanego koperku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej

  2. Kapustę poszatkuj, marchewki zetrzyj, cebulę posiekaj. Zalej 3 litrami wody, dodaj przyprawy i kostkę warzywną. Gotuj 10 min. Odcedź, zostawiając trochę wody na dnie.

  3. Boczek pokrój kostkę, podsmaż. Mąkę podsmaż z masłem. Dodaj z boczkiem i koperkiem do kapusty, wymieszaj. Gotuj 5 min, przypraw.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!