Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce wileńskie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Grzyby namocz w szklance wody, ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz, pokrój w cienkie plasterki, rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Ogórek i 2 grzyby pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na mięsie cebulę, plasterki boczku, grzybów i ogórków. Zwiń, formując roladki. Obwiąż nicią. Zrazy zrumień na oleju, podlej wywarem z grzybów. Dodaj grzyby, przypraw. Duś lub zapiekaj, np. w garnku rzymskim, pod koniec zalej śmietaną.Źródło: Na żywo