Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z warzywno-mięsnym farszem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 170
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 51
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 170
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 51
Składniki
Usmaż na oleju pokrojoną cebulę i curry. Smaż 1-2 minuty. Dodaj mięso i smaż dalej przez 2-3 minuty. Zdejmij z patelni. Przygotuj warzywa. Pokrój w kostkę cukinię, marchewkę. Wrzuć na patelnię. Gdy zaczną pachnieć, dodaj groszek. Smaż jeszcze 2-3 minuty. Przełóż do miski i dodaj ugniecionego ziemniaka oraz mięso. Wymieszaj i odstaw, niech ostygnie.
Wytnij z płatów ciasta kółka o średnicy 12 cm. Na każde nałóż po dwie łyżki nadzienia. Brzegi cienko posmaruj roztrzepanym jajkiem i sklej. Gdy ulepisz wszystkie, rozłóż na blasze i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut. Podawaj z sosem pomidorowym.
Czas przygotowania: ok. 60 minut • porcja: 280 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 6 osóbŹródło: Olivia