Do góry

Przekąski Przepis na:

Zawijane tosty

Zawijane tosty

Autor:

Przepisów i artykułów: 505 Ocena: 4273

Dodano:

Odsłon: 4864

Pyszny chlebek tostowy, zwinięte w nim berlinki z ulubionym sosem, skuszą każdego.

Składniki

  • • ½ opakowania chleba tostowego
  • • Sos węgierski
  • • Ketchup lub inny sos
  • • Cebula
  • • 1 opakowanie sera żółtego w plastrach
  • • 1 opakowanie berlinek
  • • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • • 1 łyżka oliwy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanej oliwie.

  2. 2. Dodajemy sos węgierski i chwilę prużymy.

  3. 3. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem.

  4. 4. Smarujemy każdy kawałek sosem.

  5. 5. Następnie układamy po plasterku sera.

  6. 6. Berlinki przecinamy na połowę kładziemy na serze.

  7. 7. Zawijamy w roladki.

  8. 8. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    10. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.

  10. 11. Tosty gotowe.
    12. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń