Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijaniec z orzechami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Zagnieć ciasto, uformuj kulę, posmaruj olejem, zostaw na 20 minut. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z cukrem, rodzynkami, orzechami i cynamonem.
Na stolnicy połóż ścierkę, posyp mąką, rozwałkuj ciasto, posmaruj stopionym masłem, posyp bułką tartą, wyłóż nadzienie, zwiń w roladę za pomocą ścierki. Piecz 25 minut w temp. 200° C, posyp cukrem pudrem.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień