Do góry

Napoje Przepis na:

Zbożowe cappucciuno

Zbożowe cappucciuno

Autor: QuchniaWege

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 98

Dodano: 22.09.2012

Odsłon: 4372

Nadchodzą zimne wieczory, w lecie chłodziliśmy się kawą mrożoną a teraz czas się rozgrzać ciepłym cappucino w wersji zbożowej (także dla dzieci powyżej 3 lat!).

Składniki

  • mleka 1.5%, 500 ml
  • kawy zbożowej np. Inka, 5 czubatych łyżek
  • czekolady mlecznej, 2 kostki
  • czekolady gorzkiej min. 60% kakao, 2 kostki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nam w robieniu tego napoju pomaga Thermomix, dlatego podaję dwa sposoby przygotowania. W Thermomixie - wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym, nastawiamy temp. 80 stopni, obroty poz. 2, czas 7 minut. Pod koniec gotowania miksujemy całość do uzyskania pianki.

  2. W rondelku postępujemy podobnie, nie wiem tylko jak utrzymać temp. 80 stopni, chyba się nie da, więc należy pilnować, aby mleko się nie zagotowało, ale było bardzo ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń