Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne i zdrowe
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 998
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5576
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17942
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 998
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5576
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17942
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i zostawić na godzinę.
Po godzinie daktyle zmiksować razem z wodą. Dodać resztę składników uprzednio poruszonych, również zmiksować. Ewentualnie dodać łyżkę miodu. Ma powstać papka z grudkami.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia uformować ciasteczka, posypać siemieniem. Piec 25-30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, przełożyć na talerz. Jeść ze smakiem po ostudzeniu.