Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne i zdrowe
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i zostawić na godzinę.
Po godzinie daktyle zmiksować razem z wodą. Dodać resztę składników uprzednio poruszonych, również zmiksować. Ewentualnie dodać łyżkę miodu. Ma powstać papka z grudkami.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia uformować ciasteczka, posypać siemieniem. Piec 25-30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, przełożyć na talerz. Jeść ze smakiem po ostudzeniu.