Do góry

Dania główne Przepis na:

Żebera z warzywami

Żebera z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3416

Dodano:

Odsłon: 2565

Żeberka nie muszą być tłuste i nudnie, oto ich pyszna i zdrowsza wersja ;)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, najlepiej na pojedyncze kostki. Marchew, ziemniak, pietruszkę kroimy w drobne paseczki. Czosnek i seler kroimy w plasterki, cebulę w kostkę, przyprawy mieszamy z sosem sojowym i ketchupem. Bierzemy worek do pieczenia w piekarniku wkładamy do niego mięso, pokrojone warzywa, przyprawy zawiązujemy dokładnie mieszamy i pieczemy w piekarniku przez godzinkę na 180 stopni.

  2. Najlepiej smakują z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń