Do góry

Przekąski Przepis na:

żeberka na kapuście

żeberka na kapuście

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6980

Dodano: 02.02.2013

Odsłon: 8513

mniam :))

Składniki

  • 1,2 kg chudych ale mięsnych żeberek
  • ok 60-70dkg kapusty kiszonej
  • SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE
  • 3 ząbki czosnku
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • tłuszcz do obsmażenia żeberek
  • trochę mąki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka posypać solą natrzeć rozgniecionym czosnkiem, popieprzyć i obsypać ziołami. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na ostrym ogniu obsmażyć żeberka. W naczyniu żaroodpornym położyć pokrojoną kapustę kiszoną, na kapustę położyć liście laurowe i ziele angielskie na to ułożyć obsmażone żeberka , naczynie przykryć i wstawić do piekarnika na 1,3 h na 180 stopni. Po tym czasie żeberka wyciągnąć do kapusty dodać trochę mąki wymieszać doprawić do smaku i ponownie ułożyć żeberka i wstawić jeszcze do piekarnika na 20-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 02 lutego 2013 Jakie fajnie zrumienione te żeberka:-))) Pysznie to wygląda:-))) 5 i to duża

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń