Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka po prowansalsku

Żeberka po prowansalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22159

Dodano:

Odsłon: 5823

Warto spróbować tej francuskiej potrawy.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka po porcjuj, natrzyj solą i pieprzem oraz ziołami. Cebule pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, paprykę w kostkę. W brytfance na oliwie szybko obsmaż przygotowane warzywa. Dopraw ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Na jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance. Jako dodatek serwuj pieczywo. Czosnek rozetnij na połówki, aby smarować nim chleb.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń