Do góry

Przekąski Przepis na:

Żeberka słodko-kwaśne

Żeberka    słodko-kwaśne

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1729

Dodano: 19.02.2008

Odsłon: 7978

Chińskie rzeberka w Polskiej wersji to morelowa słodycz przełamana pomidorową nutką.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, osuszyć, pokroic pa pojedyncze kosteczki.
    Wymieszac w głębokim nczyniu żaroodpornym z pokrywką: dżem, ketchup czosnek i sól.
    Włożyć pokrojone żeberka, mieszać dokładnie, tak aby sos obkleił mięso (najlepiej ręką ;p).
    Odstawić na minimum pół godziny. Mozna też zostawic w lodówce na cała noc.
    Piec przykryte przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st C, polewając od czasu do czasu sosem. Zwiększyc temperaturę do 200 st C i piec odkryte jeszcze 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: rzeberka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń