Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2018Zostaw komentarz do Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Pyszne żeberka o słodki armacie będą idealnym daniem dla każdego domownika. Więcej informacji na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Żeberka: Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki) Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie
Cebulowy dodatek: Cebule kroimy w półksiężyce Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy Smażymy do uzyskania złotego koloru Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.