Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 256

Dodano:

Odsłon: 220

2018Zostaw komentarz do Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Pyszne żeberka o słodki armacie będą idealnym daniem dla każdego domownika. Więcej informacji na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 1,3 kg żeberek
  • 5 kopiatych łyżeczek musztardy jerozolimskiej
  • 2,5 łyżeczki miodu wielokwiatowego
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • Trzy łyżki oleju, sól i pieprz
  • Cebulowy dodatek:
  • Dwie cebule, Łyżeczka miodu, Pół łyżeczki francuskiej musztardy
  • 1/3 łyżeczki musztardy jerozolimskiej, Olej, sól i pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka:

    Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki)
    Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce
    Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka
    Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie

  2. Cebulowy dodatek:

    Cebule kroimy w półksiężyce
    Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy
    Smażymy do uzyskania złotego koloru
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
    Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń