Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka wieprzowe gotowane na parze

Żeberka wieprzowe gotowane na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2496

Dodano:

Odsłon: 673

Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

Składniki

  • Żeberka wieprzowe ok 50 dag.
  • Majeranek 3 łyżeczki
  • Cebula 2 szt.
  • Czosnek 7 ząbków
  • Pieprz
  • Sól morska
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem.

    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.

    Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia w którym będziemy gotować i posypać pokrojoną w pióra cebulą.

    Gotować na parze najlepiej w szybkowarze przez ok. 40 min.

  2. Najlepiej smakują z kiszoną kapustą.


  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń