Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zebra z krówkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Wsyp obie mąki, proszek, wlej wodę, olej. Wymieszaj.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wsyp 3 łyżki mąki, do drugiej – kakao. Do formy wlej cienką warstwę ciemnego ciasta, potem jasnego (do końca). Piecz 60 min w temp. 180C. Krówki zagotuj w 3 łyżkach wody. Polej ciasto, udekoruj.
<strong>Porcje 15 Przygot. 80 min Cena 1,25 zł Kalorie 287 kcal</strong>
<strong>Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Takie jest życie