Do góry

Desery Przepis na:

zefiryna

zefiryna

Autor: gogusia

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7632

Dodano: 02.04.2013

Odsłon: 35922

Smaczne ciasto z budyniem i śmietaną z przepisów siostry Anastazji

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z podanych składników zarobić kruche ciasto ,wyłożyć dno i boki blaszki nakłuć widelcem . Na cieście rozsmarować powidła śliwkowe .

  2. jabłka obrać przekroić na ósemki układać na cieście. Z mleka cukru i budyniów ugotować budyń i jeszcze ciepły wyłożyć na ciasto piec około godziny

  3. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody , śmietanę ubić dodać cukier puder 3-4 łyżki pod koniec ubijania dodać letnią żelatynę .Rozsmarować na upieczone zimne ciasto.Można polać polewą czekoladową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marcowa4 26 kwietnia 2013 Hmm.. Ciekawe, co zepsułam, bo też miałam z delekty na 3/4litra mleka. Dam SOBIE i zefirynie jeszcze jedną szansę :D
PS. Ale ciasto, jedzone gromadnie z blachy (nie dało się nijak wyjąć!) było PYSZNE!! Pozdrawiam i dzięki!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 15 kwietnia 2013 zapomniałam dodać że użyłam budyniu delekty;););)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 15 kwietnia 2013 Tak piecze się z budyniem ja użyłam dwóch na 3/4 litra mleka były bardzo gęste i piekłam prawie 70 minut aż wierzch budyniowy lekko się za brązowił jak wystygło dałam ubitą śmietanę i wyszło jak widać na zdjęciu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marcowa4 14 kwietnia 2013 Kochana, czy ciasto się piecze Z BUDYNIEM? Nie spotkałam się z czymś takim. Ale wsadziłam do pieca i.. się rozleciało!! :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 03 kwietnia 2013 Dziękuję ciasto robiłam pierwszy raz i bardzo rodzinie posmakowało więc będzie częściej pieczone ;) ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 02 kwietnia 2013 Przepysznie wygląda i pewnie tez tak smakuje :))) 5-kę zostawiam a ciacho zabieram do ulubionych ":) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń