Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielone kopytka

Zielone kopytka

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 7426

Ladnie wygladaja,czuc posmak pietruszki, niestety zdjecie tego nie oddaje, fotografem to ja nie bede :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac, przepuscic , przez prase, lub maszynke do miesa. Dodac inne skladniki, ugniesc ciasto, dodac pietruszke posiekana , ewentualnie doprawic, z ciasta uformowac rurki, ciac kopytka, wedlug uznania, wrzucac do gotujacej sie wody jak wyplyna to gotowac minute lub dwie, moznapodawac z gulaszem, lub innymi sosami, mozna odsmazac. Trudno odac dokladne ilosci skladnikow, zalezy to od wilgotnosci ziemniakow, raz trzeba dac wiecej, raz< mniej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 14 marca 2013 Takich jeszcze nie jadłam,do ulubionych i najwyższa ocena :)

34 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 lutego 2013 Robię podobne ze szpinakiem, są bardziej zielone, w mojej rodzinie noszą nazwę "żabki". Pozdrawiam.

34 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 20 lutego 2013 Dokladnie zgadzam się z przedmówczynią:-))) Wyglądają fajnie no i ten pomysł z pietruszka:-))) Super

34 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 lutego 2013 Świetna sprawa z dodatkiem natki , pięknie wygląda no i urozmaicony smak . Spróbuj też dodać świeżego koperku zamiast natki , też jest ekstra. Pozdrawiam

34 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń