Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony chłodnika z avocado i ogórka na bazie jogurtu
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 27932
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2140
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 27932
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2140
Składniki
Z ogórków wydrążyć środki z pestkami. Ogórki, paprykę, dymki, natkę pietruszki pokroić w spore kawałki. Zmiksować w melakserze lub blenderze. Wydrążyć środki z avocado, dołożyć do blendera razem z jogurtem, sokiem z limonki i przyprawami- zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce przynajmniej dwie godziny. Chłodnik jest bardzo gęsty – można dodatkowo rozrzedzić wodą, dodać więcej jogurtu lub podać z kostkami lodu.