Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane kulki z pieca

Ziemniaczane kulki z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 14063

Dodano:

Odsłon: 27983

Wspaniały dodatek do drugiego dania zamiast tradycyjnych ziemniaków.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc bardzo dokładnie. Ziemniaki dobrze ostudzić wbić jajka, dodać śmietanę, natkę pietruszki, posiekaną i usmażoną na maśle cebulę oraz przyprawić do smaku.

  2. Masę wyrobić rękoma, następnie formować kule i obtaczać w mące. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Piec do zrumienienia w temperaturze 190 stopni przez 35 minut. Potrawę podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna 16 czerwca 2016 Jestem fanką ziemniaków w każdym wydaniu i mogę je jeść na okrągło. Koniecznie wypróbuje Twój przepis :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń