Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana dla tradycyjnych ziemniaków. Trochę przypominają placki ziemniaczane. To, w jakich ilościach zastosujemy przyprawy, zależy tylko i wyłącznie od własnego upodobania :)
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 52
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 357
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 52
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 357
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać do ziemniaków. Dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Gorącą masę rozsmarować na wafle, odczekać chwilę aż zmiękną i zrolować. Odstawić do ostudzenia, po czym pokroić na plastry grubości 2 cm (u mnie 3 kratki wafla :)) . Usmażyć z obu stron na złoty kolor.