Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczane roladki

Ziemniaczane roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 36100

Miła odmiana dla tradycyjnych ziemniaków. Trochę przypominają placki ziemniaczane. To, w jakich ilościach zastosujemy przyprawy, zależy tylko i wyłącznie od własnego upodobania :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać do ziemniaków. Dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

  2. Gorącą masę rozsmarować na wafle, odczekać chwilę aż zmiękną i zrolować. Odstawić do ostudzenia, po czym pokroić na plastry grubości 2 cm (u mnie 3 kratki wafla :)) . Usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneczka0413 21 lutego 2014 Ja robię bardzo podobnie tylko do ziemniaków dodaje jeszcze wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną kiełbaskę czy parówki (zależy co znajduje się z lodówce) a roladki obtaczam w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej i podaje z sosem pieczeniowym... mniam mniam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jolkafasolka 19 listopada 2012 Bardzo ciekawy pomysł. Widziałam takie roladki wczoraj w programie telewizyjnym "Ugotowani". Bardzo mi się spodobały. Twoje w wyglądzie są takie same. Ja także muszę spróbować.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń