Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana dla tradycyjnych ziemniaków. Trochę przypominają placki ziemniaczane. To, w jakich ilościach zastosujemy przyprawy, zależy tylko i wyłącznie od własnego upodobania :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać do ziemniaków. Dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Gorącą masę rozsmarować na wafle, odczekać chwilę aż zmiękną i zrolować. Odstawić do ostudzenia, po czym pokroić na plastry grubości 2 cm (u mnie 3 kratki wafla :)) . Usmażyć z obu stron na złoty kolor.