Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki faszerowane grzybami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki starannie wyszoruj i ugotuj na półmiękko. Odcedź i przestudź. Natnij je wzdłuż przez środek i wytnij rynienkę. Wydrąż trochę miąższu.
Grzyby pokrój w cieniutkie plasterki. Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju, dodaj grzyby, przesmaż i podduś. Dopraw do smaku pieprzem i bardzo delikatnie solą. Oddzielnie podsmaż na chrupiąco drobno pokrojony boczek.
Wydrążony miąższ z ziemniaków przesiekaj, wymieszaj go z podsmażoną cebulą z grzybami i boczkiem. Dodaj posiekane igiełki rozmarynu z jednej gałązki i łyżkę drobno pokruszonego sera pleśniowego.
Nafaszeruj ziemniaki, górę posyp resztą sera. Skrop olejem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 20 min w 200°C. Podawaj posypane rozmarynem.
ok. 80 min
Porcja 530 kcal
Koszt porcji ok. 2,10 zł
Przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie