Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki na hiszpańską nutę

Przepis dnia 2010-04-29
Ziemniaki na hiszpańską nutę

Autor: granita

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1919

Dodano: 26.04.2010

Odsłon: 13308

Bardzo aromatyczne ziemniaki o lekko pikantnym smaku.

Składniki

  • male ziemniaki ugotowane (najlepiej z poprzedniego dnia), okolo 15 sztuk
  • papryka czerwona pokrojona w paski, 1/2 sztuki
  • pesto z suszonych pomidorow, 1 lyzeczka
  • oliwa, 1 lyzeczka
  • platki chili, 1/4 lyzeczki
  • Papryka slodka, 1/2 lyzeczki
  • czosnek posiekany, 1 zabek
  • sol, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzac olej, dodac chili, pesto, czosnek i papryke slodka. Smazyc okolo minuty, a nastepnie dodac pokrojona czerwona papryke. Smazyz az papryka bedzie lekko miekka. Ziemniaki przekroic na pol i ulozyc na patelni, posolic i popieprzyc. Smazyc nie mieszajac okolo 4 minuty. (az spod bedzie rumiany)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Bardzo aromatyczne ziemniaki o lekko pikantnym smaku, coś dla mnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vespula 09 lipca 2010 Nie przepadam za ostrymi daniami, więc nie byłam pewna czy robić takie ziemniaczki. Przekonało mnie zdjęcie i... nie żałuję. Bardzo smaczny i oryginalny pomysł na ziemniaki do obiadu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 29 kwietnia 2010 Linusia- ciesze sie, ze smakowalo, polecam sie na przyszlosc:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 29 kwietnia 2010 Szynszylka-platki chili to rozdrobniona suszona papryka chili (razem z nasionami)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 29 kwietnia 2010 granita dziekuje za przepis
ziemniaczki rewelacja
moj Maz zajada sie nimi jak szalony polecam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń