Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki nadziewane ryżem, kaszą, mięsem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
W oddzielnych garnkach ugotuj kaszę oraz ryż (do wody dodaj szczyptę wegety). Odcedź.
Obierz i pokrój cebulę. Zeszklij na oleju. Włóż mielone mięso i smaż chwilę razem. Włóż ryż oraz kaszę i znów chwilę smaż. Farsz przypraw do smaku.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz, zetnij czapeczki, wydrąż. Oprósz przyprawą do ziemniaków. Włóż farsz. Piecz około 10 min w temp. 180°C. Mieszankę warzyw uduś na maśle, przypraw. Posyp koperkiem, podaj z ziemniakami.
Porcje 8. Przygot. 80 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie