Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z boczkiem i szałwią"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 307
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 307
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy, zimne obieramy. Każdy ziemniak owijamy plasterkiem boczku.
Umyte pomidorki kroimy na pół.
Na patyczki lub szpadki do szaszłyków, nabijamy ziemniaki i pomidory, przetykając listkami szałwii. Lekko prószymy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem.
Szaszłyki układamy na kawałkach folii spożywczej posmarowanej oliwą, zawijamy i pieczemy w piekarniku lub na grillu.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 196 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia