Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki z karmelem

Ziemniaki z karmelem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2131 Ocena: 12003

Dodano:

Odsłon: 165

Pyszne ziemniaki do mięs.

Składniki

  • 2 duże ziemniaki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, przestudzić i obrać, pokroić w plastry. Cukier zrumienić na patelni, dodać masło, włożyć ziemniaki. Podgrzewać na małym ogniu, potrząsając patelnią tak aby ziemniaki równo pokryły się karmelem. Podawać do mięs z cielęciny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń