Do góry

Desery Przepis na:

Ziemniaki ze szparagami

Ziemniaki ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki ze szparagami"

Składniki

  • 350 dag młodych ziemniaków 3po pęczku białych i zielonych szparagów
  • cukier 3pół op. mieszanych sałat 32 cebule 3olej
  • sól
  • pieprz 3kilka gałązek natki lub kolendry 32-3 łyżki posiekanych migdałów
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Odlej, przestudź, pokrój w plastry. Oczyść szparagi, odetnij zdrewniałe końcówki. Ustaw je pionowo w garnku, zalej wodą ze szczyptą soli i cukru. Gotuj 15--18 min. Odlej, ostudź.

  2. Na talerzu rozłóż opłukane i osuszone liście sałat, przekrojone na połówki szparagi i plasterki ziemniaków. Cebule poszatkuj, zeszklij na 3 łyżkach oleju. Polej sałatkę. Dopraw solą i pieprzem. Posyp ziołami i migdałami.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń