Do góry

Desery Przepis na:

Zig Zap

Zig Zap

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 27573

Smaczne i lekkie

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać ocet i żółtka, wszystko razem miksować i na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok 30 min. w temp. 180 stopni.

  2. Masa: Galaretki rozrobić każdą w szklance wody, ubić mleko tak aby podwoiło swoją objętość i po 1/3 masy dodać do galaretek i wymieszać. Wylać na ciasto

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ally29 28 kwietnia 2010 Ja dałam galaretkę wiśniową, agrestową i brzoskwiniową i na cieście delikatnie wymieszałam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

violater 28 kwietnia 2010 Pyszne ciasto. Ale moje nie wyszło takie ładne. Jak to zrobić, żeby był zyg zak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń