Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa rolada do kanapek"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 227
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 227
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę posiekaj. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Zmiel razem z boczkiem.
Dodaj jajka, czosnek, kaszkę kukurydzianą i natkę, wyrób, przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i bazylią.
Z masy uformuj dwa rulony, każdy owiń mokrą gazą. Wywar mocno podgrzej, włóż rolady, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, gotuj 45 min na małym ogniu.
Ostudź w wywarze. Rolady wyjmij, odwiń z gazy, włóż na godz. do lodówki.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie