Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne ciasto z ziołami, oscypkiem i ogórkiem. Ciasto jest lekko chrupkie na zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Blaszka 22 X 8 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana mąką. Mieszamy ze sobą suche składniki : dwa rodzaje mąki, sól, pieprz, chili,proszek do pieczenia. Zioła i czosnek siekamy, oscypka kroimy w drobną kosteczkę, oliwki przecedzamy. 3/4 nieobranych ogórków ścieramy na grubej tarce, resztę kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sitko do obcieknięcia. Potem możemy jeszcze lekko wygnieść w ręku. Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Mokre składniki. Jajka lekko ubijamy z chia, dolewamy mleko, oliwę i wszystko dokładnie mieszamy. Do suchych składników dolewamy mokre, mieszamy, dodajemy zioła, oliwki, czosnek, oscypek i na koniec suche ogórki.
Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 190 C około 40 minut.