Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe sznycle"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 195
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 195
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 490 kcal cena 3 zł
Ziemniaki obierz, włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut. Odcedź, przestudź, pokrój w plastry.
Schab umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w 6 plastrów. Każdy lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Jajka wbij do miseczki, roztrzep. Dosyp do nich mąkę oraz posiekane zioła. Dobrze wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Plasterki schabu panieruj w przygotowanym cieście (dociskaj panierkę do mięsa) i od razu wkładaj na mocno rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony.
Na drugiej patelni rozgrzej masło. Wrzuć plasterki ziemniaków, mieszając lekko je zrumień. Dodaj rzodkiewki, całość mocno razem podgrzej. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Obłóż plasterkami ziemniaków z rzodkiewką.
7Jeśli chcesz, gotowe danie możesz udekorować kilkoma listkami natki lub szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety