Do góry

Przekąski Przepis na:

Żołądki drobiowe w zasmażce

Żołądki drobiowe w zasmażce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13071

Dodano:

Odsłon: 2701

Tania i super smaczna przekąska.

Składniki

  • żołądki z kurcząt 1 kg
  • Cebula biała 1 szt
  • masło 6 łyżek
  • mąka 3 łyżki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do zup
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żołądki opłukać, zalać wodą, podgotować, następnie opłukać z szumowin na sicie. Czyste żołądki zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane żołądki przyrumienić z cebulą z 3 łyżkami masła i papryką. Osobno zarobić zasmażkę z resztą masła i mąki- zaciągnąć gorącą wodą. Żołądki wymieszać z zasmażką, w razie potrzeby dodać , oprószyć pieprzem i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń