Do góry

Zupy Przepis na:

Żołnierski gulasz z Korei (Budae Jjigae)

Żołnierski gulasz z Korei (Budae Jjigae)

Autor: facetzprzepisem

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 291

Dodano: 28.03.2018

Odsłon: 259

Gęste, jednogarnkowe danie, które wywodzi się z melanżu kuchni koreańskiej i amerykańskiej. Jest tłusto i kalorycznie. Za to przygotowanie dania, jest proste jak lufa karabinu.

Składniki

  • 200 g kimchi domowego, lub kupionego w sklepie/restauracji orientalnej
  • 4-5 parówek, pokrojonych na 3-4 części każda
  • 200 g boczku pokrojonego w plastry
  • puszka mielonki mięsnej (opcjonalnie, pokrojonej w plastry)
  • 100 g tofu pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • garść grzybów (pieczarki, shitake), pokrojone w plastry
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojona w paski
  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 200 g makaronu noodles (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 1 łyżeczka pasty gochujang
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku. Jeśli używamy makaronu, można go ugotować oddzielnie i później dodać.

  2. Gotujemy na średnim ogniu, aż mięso i warzywa będą gotowe. Jeśli trzeba, uzupełniamy wodę w garnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 marca I tu mnie masz! Świetny przepis, kolejny raz kradnę! ;) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń