Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki wieprzowe w winnym sosie

Zraziki wieprzowe w winnym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12825

Dodano:

Odsłon: 452

Wyborne zraziki na niedzielny obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w plastry i utłuc z przyprawami. W między czasie marchewkę zetrzeć, cebulę, szynkę drobno posiekać i usmażyć złociście na maśle. Następnie smarować wcześniej przygotowany schab, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, śmietanę i gotować do zgęstnienia. Przyprawić w razie potrzeby, dodać masło. Przed podaniem zrazików polać sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń