Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy schabowe ze śledziami

Zrazy schabowe ze śledziami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Zrazy schabowe ze śledziami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry schabowe rozbij, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

  2. Śledzie lekko rozbij, by były podobnej wielkości jak schab. Ułóż na mięsie, zwiń. Zepnij wykałaczką. Jajko roztrzep.

  3. Zraziki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmaż w rondlu na niewielkiej ilości oleju. Wlej wodę, duś do miękkości.

  4. Przepis przysłała Aleksandra Pruska z Klonowa.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń