Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wieprzowe z małosolnym ogórkiem

Zrazy wieprzowe z małosolnym ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 1235

Dodano:

Odsłon: 4191

Dziś proponuje Wam pyszne soczyste zrazy z ogórkiem małosolnym, kiełbasą.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 4 ogórki małosolne
  • Pół laseczki kiełbasy ( podwawelska)
  • 2 łyżki musztardy
  • Cebula biała
  • Sól
  • Pieprz
  • mąka pszenna
  • Olej do smażenia
  • Liść laurowy
  • 3 ziarna pieprzu
  • 2 ziarna ziela angielskiego.
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.

  2. 2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę przekładamy do miseczki.

  3. 3. Ogórki, kiełbasę kroimy również w kostkę dokładamy do cebuli.

  4. 4. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.

  5. 5. Plastry mięsa rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Na każdy kawałek mięsa wykładamy trochę farszu.

  7. 7. Zawijamy ciasno w roladki i spinamy wykałaczką.

  8. 8. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 9. W garnku zagotować trochę wody i przełożyć roladki, gotować aż mięso będzie dobre.

  10. 10. Dokładamy ziarna pieprzu, ziela ang. oraz listek laurowy.

  11. 11. Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i zaprawiamy sos.

  12. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 lipca Ogóreczki na czasie i jako dodatek do pysznych zrazów :D Już mi ślinka leci, a do obiadu jeszcze ponad 2 godziny :) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń