Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

Autor: Goblinek

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 949

Dodano: 07.06.2010

Odsłon: 25602

Bardzo dobre.

Składniki

  • 60 dag miękkiej wołowiny (ja użyłam polędwicy wołowej)
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • wykałaczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę podziej na plastry, rozbij je, posmaruj każdy z jednej strony musztardą, przykryj plastrem boczku. Na każdym plastrze ułóż po kawałku ogórka konserwowego. Zwiń roladki, zepnij je wykałaczką i obsmaż na oleju. Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 19 czerwca 2010 smak dzieciństwa, warto odświeżyć pamięć :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 08 czerwca 2010 Kobieto zainspiruj sie czyms.....bo te dania wygladaja jak bys musiala,a nie mogla.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 08 czerwca 2010 Goblinku; to co jest na tym zdjęciu nie wygląda zbyt apetycznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zofia5 08 czerwca 2010 ale mi nowość, każdy zna ten przepis!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń