Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wołowe w aksamitnym sosie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 221
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 931
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 221
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 931
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Składniki
Umyte i osuszone mięso rozbij przez folię na jak najcieńsze plastry.
Podgrzybki i oczyszczone pieczarki pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kosteczkę. Zeszklij na oleju cebule, dodaj grzyby, podsmaż, podlej małą ilością wody i podduś ok. 10 min. 1/4 odłóż na sos. Resztę dobrze dopraw solą i pieprzem. Zestaw z ognia, wsyp natkę. Dołóż roztrzepane jajko i energicznie wymieszaj.
Rozłóż farsz wzdłuż dłuższego boku mięsa i ściśle zwiń. Zepnij wykałaczkami i cienko obtocz w mące. Obsmaż ze wszystkich stron.
Odłożone grzyby z cebulą włóż do rondla, zalej bulionem, włóż obsmażone zrazy. Duś do miękkości. Sos dopraw, zagęść mąką i ew. śmietaną.Źródło: Kobieta i życie