Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy zawijane

Zrazy zawijane

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 18

Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"

Składniki

  • 6 kotletów schabowych
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 30 dag mięsa mielonego
  • pół czerwonej papryki
  • 1 jajko
  • pół pęczka natki
  • mąka
  • olej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, rozbij na płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w plasterki, resztę drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj cebule. Połowę przesmaż razem z posiekanymi drobno pieczarkami na łyżce oleju.

  2. Masę połącz z mielonym, posiekaną papryką i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladki. Zepnij końce. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Natkę opłucz i posiekaj.

  3. Na łyżce oleju przesmaż resztę pieczarek i cebuli z łyżką mąki. Dodaj 1/2 l wody z koncentratem, natkę, sól i pieprz, rozmieszaj. Zalej roladki. Piecz 45 min w 180 st.

  4. porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.

  5. Czym faszerować roladki

  6. Do wołowiny najczęściej dodaje się cebulę, boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Wieprzowe zrazy warto nafaszerować pieczarkami, żółtym serem oraz świeżą lub marynowaną papryką. Do roladek drobiowych, prócz sera, pasują suszone pomidory oraz duszony szpinak.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń