Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 106

Danie to uważam za bardzo smaczne, a zarazem łatwe do przygotowania. Ktoś kto je przygotuje po raz pierwszy będzie na pewno bardzo usatysfakcjonowany. Polecam

Składniki

  • 50 dag wołowiny zrazowej
  • 3 kiszone ogórki
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • kilka suszonych grzybów, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki masła, 1 czubata łyżka mą
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby wypłukać ,zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić. Większą część pokroić w paseczki. Ogórki i boczek pokroić w słupki
    Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, rozbić i,posmarować musztardą, oprószyć pieprzem. Na płatach mięsa ułożyć po kawałku boczku i ogórka oraz po 2-3 paseczki grzybów. Zawinąć w zrazy, obwiązać bawełnianą nicią.

  2. W brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła, włożyć zrazy, obsmażyć je, podlać winem .Dodać pozostałe grzyby, dusić mięso do miękkości, podlewając w razie konieczności wodą.
    Przygotować zasmażkę po studzeniu części wywaru uzyskanego z duszonych zrazów. Zrazy podawać polane sosem z kaszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń