Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA BROKUŁOWA

ZUPA BROKUŁOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3476

Dodano:

Odsłon: 8714

ZDROWA, SYCĄCA, PYSZNA:)

Składniki

  • duży brokuł, 1 szt
  • wywar warzywny lub drobiowy
  • marchew, 1 sztuka
  • serek topiony (złoty emmentaler), 1 sztuka
  • śmietana do zup, 3 łyżki
  • pieprz
  • sół
  • przyprawa do zup w płynie
  • koperek (świeży lub suszony)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuła podzielić na małe kawałki i gotować w wywarze.

  2. Do wywaru dodać marchew startą na grubej tarce

  3. gdy marchew bedzie juz miękka doprawiamy zupę przyprawami

  4. wkładamy serek topiony i 3 łyżki śmietany

  5. czekamy aż serek się rozpuści i zupa zgęstnieje

  6. na koniec posypujemy koperkiem

  7. Zupe można zmiksować blenderem aby otrzymac krem lub jeść z całymi brokułami nie miksowana.

  8. smacznego!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 10 marca 2010 lubię brokuły i wszystko co z nimi związane i musze wypróbować ten serek topiony nigdy nie dawałam do zupy

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń