Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 4213

Dodano:

Odsłon: 11922

Moja zupa brokułowa,zagęszczona zdrową kaszą jęczmienna

Składniki

  • mięso do nagotowania(u mnie 5 skrzydełek z kurczaka)
  • brokuły, ok 500 g
  • włoszczyzna
  • ziemnaki, 2 duże lub 4 małe
  • kasza jeczmienna, w zależności jak gęstą zupę chcemy (50 - 100 g)
  • vegeta,kostka rosołowa lub sól,co kto woli do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy umyte skrzydełka.Włoszczyznę kroimy (marchew,pietruszkę i pora na plasterki,seler w kostkę) i wrzucamy do garnka.Ziemniaki również kroimy w kostkę i do garnka.Brokuła myjemy,dzielimy na małe różyczki,twardsze łodygi kroimy drobno i wrzucamy do zupy.Zagęszczamy kaszą,gotujemy i doprawiamy według uznania.Gotową zupę można posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń