Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brukselkowa

Przepis dnia 2011-08-17
Zupa brukselkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6046

Dodano:

Odsłon: 3620

Bardzo smaczna i zdrowa

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody w garnku wrzuciłam umyte żeberka. Tuż przed zagotowaniem zszumowałam i wrzuciłam 2 marchewki, pietruszkę, pół selera, cebulę, natkę pietruszki i osoliłam. Po godzinie gotowania dodałam 6 średnio-małych ziemniaków i ok. 20 młodych brukselek. Po ok. 20 minutach wyjęłam żeberka, a zupę zblendowałam. Zdjęłam mięso z żeberek i dodałam do zupy razem z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Największą zaletą zup-kremów jest to, że nie trzeba kroić żadnych warzyw! Podałam z groszkiem pytsiowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

halszunia 21 czerwca 2014 w zupie - krem można wszystko przemycić...

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 16 sierpnia 2011 Kupuję wszystko, co z brukselki zrobione, więc dla mnie to przepis na 5 :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 15 sierpnia 2011 Bardzo lubię zupy kremowe, można wykorzystać wszelkie jarzyny, które są w lodówce
i najważniejsze jest to, że takie zupy zjedzą nawet ci, co nie przepadają za warzywami.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń