Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2160

Dodano:

Odsłon: 3533

Szybka do zrobienia zupa, ciekawy smak.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku roztopić masło, wrzucić cebulę i dusić ją na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. Cebulę należy co jakiś czas mieszać, aby się nie przypalała. Dodać cukier, wymieszać i dusić bez przykrycia 10-15 minut.

  2. Dodać brukselkę, wywar, oregano, tymianek. Gotować jeszcze ok. 15 minut - brukselka powinna być miękka, ale nie rozgotowana.Doprawić solą, pieprzem. Podawać z jogurtem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń