Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa buraczkowa z uszkami.

Zupa buraczkowa z uszkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1408 Ocena: 18022

Dodano:

Odsłon: 512

Uszka smaczne są nie tylko z czerwonym barszczem ale również smaczne są w zupie buraczkowej. Polecam!!!

Składniki

  • burak ćwikłowy 1 szt.
  • zakwas buraczany 250 ml
  • liście laurowe 2 szt.
  • ziele angielskie 5-6 ziaren
  • pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka kupna
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • uszka z kapustą i grzybami 30 dag
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraka obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w ósemki. Wlewamy do garnczka 1,5 litra wody, wkładamy buraczki, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy do miękkości buraka. Gdy buraczki będą miękkie wyjmujemy je, studzimy i ostudzone trzemy na wiórki. Wiórki z buraka dodajemy do garnka i zagotowujemy, dodajemy zakwas buraczany, przyprawiamy do smaku. W między czasie gotujemy uszka. Ugotowane uszka nakładamy do talerzy i wlewamy zupę buraczkową.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń