Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w wykonaniu i wspaniała w smaku :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i dusić z dodatkiem 1 łyżki masła. Rozpuścić kostkę rosołową w ok. 2 l wody.
Gdy cebula będzie miękka dodać ją do wywaru, następnie ucieramy mąkę pszenną (2łyżki) z masłem (1 łyżka, ewent. 2) aby delikatnie zagęścić zupę. Kiedy będzie już utarte dodajemy do wywaru. Następnie hartujemy (do osobnego naczynia wlewamy pół szklanki śmietany i ok. 3-4 chochli zupy) łączymy razem z zupą. Po zahartowaniu nie gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.